Λεπτομέρεια από την επιτύμβια στήλη της Φιλοτέρας με το μωρό της (Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών)

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

9 Φεβρουαρίου - Γιορτάζουμε την Αγία #Φιλοθέη την Αθηναία.

 


Αγαπητές φίλες!

 

Ξημέρωσε η 19η Φεβρουαρίου εορτή της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας προστάτιδας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Ν.Βοιωτίας της Ομοσπονδίας μας. Μετά από τις πολύ επιτυχημένες συνάξεις μας επ` ευκαιρία της γιορτής της δυστυχώς τα 2 τελευταία χρόνια λόγω κορωναιού δεν μπορέσαμε να την τιμήσουμε όλες μαζί.

 

Πέρυσι  διοργανώσαμε μία διαδικτυακή σύναξη ελπίζοντας ότι φέτος θα έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα. Όμως Φευ! Έτσι λοιπόν θα τη γιορτάσουμε με την καρδιά και τη σκέψη μας στη ζωή της και το μαρτυρικό θάνατό της.

 

Ζωή κάτω από τη βαριά σκλαβιά αλλά αφιερωμένη στην ανύψωση και εξύψωση της γυναίκας.

 

Μαρτύρησε γιατί πήγε κόντρα στο κατεστημένο που ήταν ο κατακτητής και οι συνθήκες της εποχής που θεωρούσε τη γυναίκα κατώτερη και εχρησιμοποιείτο σαν πράγμα.

 

Πέρασαν 1500 περίπου χρόνια και παρά τις κατακτήσεις της γυναίκας δυστυχώς υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που την στοχοποιούν και όταν δεν πληρεί τα δικά τους ΘΕΛΩ προβαίνουν σε ακατανόμαστες πράξεις ακόμα και στην αφαίρεση της ζωής της. Το έργο της πρωτοπόρο, εκπαιδευτικό, εθνικό. Φύλαξε το έθνος από εξισλαμισμούς, χτύπησε την αμάθεια, στήριξε κλονισμένες συνειδήσεις και προετοίμασε το έδαφος για την αποτίναξη του ζυγού. Ο αγώνας της ήταν να αλλάξει τον κόσμο και ειδικά τον κόσμο της ταπεινωμένης γυναίκας.

 

Εμείς οι γυναίκες της χρωστάμε πολλά γιατί μας δίδαξε τι μπορεί να κατορθώσει η γυναίκα κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες όταν έχει ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ… Ένα ταπεινό κεράκι, μια προσευχή μέσα απ` την καρδιά μας να έχουμε την ευλογία της και να μας έχει πάντα υπό την σκέπη της.

 

Χρόνια πολλά σε όλες της γυναίκες της Ομοσπονδίας μας με την ευχή του χρόνου να μπορέσομε να την τιμήσουμε όπως της πρέπει.

 

                                          Για το Δ.Σ.

 

                                        Η Πρόεδρος

                           Άντζελα Πανταζή- Βασιληά