Λεπτομέρεια από την επιτύμβια στήλη της Φιλοτέρας με το μωρό της (Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών)

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

8 Μαρτίου: Η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Ν.Βοιωτίας στέλνει τους χαιρετισμούς της στις γυναίκες του νομού μας αλλά και όλου του κόσμου




8 Μαρτίου,  ημέρα μνήμης, απόδοσης τιμής και σεβασμού στις γυναίκες  όλων των εποχών που με το θάρρος και την αποφασιστικότητά τους έγραψαν ιστορία για να εξαλειφθεί η ανισότητα και η υποβάθμιση της γυναίκας. Δυστυχώς, έχουν περάσει τόσα χρόνια και σήμερα βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο. Παρά τις κατακτήσεις η γυναίκα εξακολουθεί να υφίσταται βία όλων των ειδών, λεκτική, σωματική και ψυχολογική. Οι γυναικοκτονίες είναι, ακόμη και στις δυτικές κοινωνίες, σύνηθες φαινόμενο. Μόνο το 2021, στην Ελλάδα, 17 γυναίκες δολοφονήθηκαν εξαιτίας του φύλου τους.
Τελικά τι πάει στραβά; Τι πρέπει να γίνει; Χρειάζεται, ακόμα, μεγάλη προσπάθεια, συντονισμένη, αγώνες και κυρίως, παιδεία!Γυναίκες, μη φοβάστε, μιλήστε, ατσαλωθείτε. Δεν είστε μόνες. Πάντα υπάρχει εναλλακτική. Όλες μαζί πρέπει ν’ αγωνιστούμε για όλα αυτά που μας καταπιέζουν.
Όμως το μήνυμα αυτό δεν πρέπει να το στέλνουμε μόνο στις γυναίκες αλλά και στους άνδρες. Επιτέλους σταματήστε να βιάζετε, σταματήστε να χτυπάτε, να νομίζετε ότι η γυναίκα είναι κτήμα σας!
Και εμείς ως κοινωνία μη κλείνουμε τα μάτια στα φαινόμενα αυτά που βλέπουμε να εκτυλίσσονται μπροστά μας, στη διπλανή μας πόρτα γιατί αφορά όλους μας. Όλες οι μητέρες, αλλά και οι σύγχρονοι πατεράδες ας γαλουχήσουμε τη νέα γενιά δίχως σεξιστικά στερεότυπα, με αλληλοσεβασμό και πραγματική αναγνώριση και απόδοση ίσων ευκαιριών στα δυο φύλα.
Σήμερα, όμως, θα αφήσουμε κατά κάποιον τρόπο όλα τα προβλήματα που μας ταλανίζουν και η σκέψη μας ας στραφεί στη φωτιά του πολέμου.
Γυναίκες, μάνες αδερφές, σύζυγοι θα θρηνήσουν απ’ αυτή την αιματοχυσία.
Δόλιες μάνες παίρνουν τον επώδυνο δρόμο της προσφυγιάς που μπορεί να μην έχει επιστροφή! Στέλνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας σε αυτές τις γυναίκες και κάνουμε έκκληση στους ισχυρούς της γης να σταματήσει αυτή η αιματοχυσία.
Η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Ν.Βοιωτίας στέλνει τους χαιρετισμούς της στις γυναίκες του νομού μας αλλά και όλου του κόσμου, με την ευχή να σταματήσουν οι πόλεμοι όπου γης και να πορευθούμε ειρηνικά με ισότητα και δικαιοσύνη στη ζωή μας!

Χρόνια πολλά!

Για την Ομοσπονδία

          Η Πρόεδρος                                      Η Γενική Γραμματέας

Άντζελα Πανταζή - Βασιληά                            Ιωάννα Παναγιωτίδη